7. jan. 2012

Mat må man ha ..

Julen er over, men vi slutter heldigvis ikke å spise god mat, vi bare bytter julemiddagene ut mot noe enda bedre! Tapas fungere alltid og jeg har en fantastisk oppskrift på Foccacia som bare må deles.

Dette er nok til ca 4 personer

6 dl hvetemel
1 pk tørrgjør
1 ts salt
1 ts sukker
litt oregano
3-4 dl vann (varmes)

Det tørre blandes sammen, før man heller oppi vann, dette skal bli en seig/klissete deig!

Dra deigen utover bakepapiret i en langpanne (til denne porsjonen bruker jeg en halv langpanne), Deretter skal den heves ca 20 min.

Når deigen er ferdig hevet, lag små "groper" i den (gjerne med en gaffel) fordel deretter ca 1 dl olivenolje utover deigen. Ha over noen fedd presset hvitløk, oliven (hele eller i skiver), grovsalt og tilslutt litt provanckrydder.


Skal stekes på 200 grader ca 20 min

Denne er superenkel, tar kort tid og MÅ HA til tapas! Enjoy :)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar