26. feb. 2012

Carpaccio KA style ;)

Carpaccio med parmesan, pinjekjerner og ruccola

Skjær ett sene og slintrefritt stykke indrefilet av kalv eller okse, ca 50 - 60 gram.
Legg dette mellom to clingfilm lag og press det ut med hånden først, før du avslutter med å banke det løvtynt med bunnen på en kjele. Legg dette på en ren, kald tallerken før du topper med øvrige ingredienser.

Ristede pinjekjerner 
Ha pinjekjerner, litt vann og salt i en stekepanne. Kok inn vannet, tilsett solsikkeolje (eller annen olje uten smak) og stek de gyldne. Legges over på tykt kjøkkenpapir.

Parmesankule
1/2 boks ricotta (250gram)
50 gram fint revet parmesan
50 gram sprøstekt knust parmesan
2 ss olivenolje
1/2 fedd hvitløk
2 ss hakket persille
sitron, salt og pepper

Blandes sammen og fordeles i ca 30 grams kuler på ett brett med matpapir. Settes i fryseren og formes når de begynner å fryser.
Dobbel pareneres i mel.egg-mel-egg og til slutt brødkromme.

Friteres ved servering og legges oppå kjøttet.

Ruccola
Salaten skylles godt, fri for sand.
Rense salaten ved å knipe av de lange stilkene og fjerne de som begynner å bli brune. Vend de i en bolle ned olivenolje og sitron. Litt salt og pepper.

Olivenolje
En stripe av den beste du har, dryss på litt sitron, maldonsalt og pepper.

Beste forretten, enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar