24. feb. 2012

Kjøttskolen!

Høres ikke dette litt maskulint og litt gammeldags ut?

Torsdag 22.feb var det klart for Kjøttskolen på Kulinarisk Akademi (da høres det plutselig litt mer spenstig ut, eller?) Vi var klare for en kveld med læring og ikke minst, smaking!

Altså, kjøttskolen ... her ble det skjært i lammeskank og svinekam, hvordan dele opp en hel kylling (veldig greit å kunne) Dette med beskjed om at ferdigpakkede kyllingfileter er fyfy! Det er dyrt, og det dårligste kjøttet på kyllingen .. meeen, litt kyllingfilet kommer det nok til å være i huset likevell, bare ikke i like stor grad ;)


Det første vi startet med var Carpaccio! Fantastisk godt, og superenkel rett å tilberede. Oppskriften på denne kommer om ikke altfor lenge.



Dette er de søteste små gulrøttene jeg har sett!
Triks: kok de i ca 2 minutter, deretter skal de rett inn i en kjele med kaldt vann og isbiter. La de ligger bare en kort stund i dette isvannet.
Så skal du kunne dra av skinnet på disse uten problemer! Vel og merke om de har kokt lenge nok;)



Meny og oppskrifter kommer i løpet av helgen tenker jeg.


Kulinarisk akademi anbefales både som gave til seg selv, eller kanskje gave til kjæresten? :)
Les mer her!








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar